ua en ru

"Білогірські вапняки" інвестували 63 млн грн у модернізацію технології видобутку вапняку

ТОВ "Білогірські вапняки", що перебуває у власності ПАТ "Кримський содовий завод" (входить в Group DF), інвестувало 63 млн грн у модернізацію технології видобутку вапняку на Північно-Баксанському родовищі. Про це заявив керівник департаменту проектів нових видів діяльності Group DF Дмитро Нечитайло, передає прес-служба компанії.

"Ми першими в Україні застосували сучасну американо-німецьку технологію по видобутку вапняку. Її особливість полягає в тому, що під час видобування вапняку гірський масив не вибухає, як це відбувається при використанні класичних буропідривних методик, а знімається шарами по 30-50 см з допомогою сучасного обладнання. Впровадження такої технології дозволяє істотно зменшити кількість пилу від розробки родовища і звести до мінімуму вплив гірничих робіт на навколишнє середовище", - заявив Дмитро Нечитайло.

Нагадаємо, що у вересні 2013 року Group DF заявила про початок реалізації проекту з видобутку вапняку в Північно-Баксанском родовищі. Загальний бюджет проекту -120 млн грн.