ua en ru

"Баварія" легко впоралася з "Барселоною" у товариському матчі

Мюнхенская "Бавария", ведомая Пепом Гвардиолой, легко разделалась с бывшим клубом титулованного специалиста - "Барселоной", показав потрясающий уровень игры.

Мюнхенська "Баварія", ведена Пепом Гвардіолою, легко розправилася з колишнім клубом титулованого фахівця - "Барселоною", показавши приголомшливий рівень гри.

Читайте також: "Барселона" за минулий сезон отримала чистий прибуток у 32 млн євро

Незважаючи на те, що матч носив товариський характер, інтриг у нього набралося чимало. По-перше, любителі футболу не могли пропустити видовище під назвою "Гвардіола проти "Барселони". Ім'я наставника мюнхенського клубу настільки пов'язане з синьо-гранатовими, що важко сприймати той факт, що Пеп тепер розташувався по іншу сторону барикад. По-друге, інтриги додавала присутність в стартовому складі "Баварії" ще одного екс-каталонця - Тьяго Алькантари. Керівництво "Барселони" розраховувало зберегти зірку в своєму складі, але півзахисник вирішив приєднатися до свого улюбленого тренера. По-третє, ще не забувся шанувальникам каталонського клубу погром, який вчинила їм мюнхенська машина в півфіналі Ліги чемпіонів.

Футбольні гурмани чекали жаркого бою, якого в підсумку не вийшло. "Барселона" знову програла "Баварії" за всіма статтями. Синьо-гранатові поступилися мюнхенцям і в зірковості складу, і в якості гри. Виконуючий обов'язки головного тренера чемпіонів Іспанії Жорді Роура кинув у бій лише Ліонеля Мессі, залишивши поза матчу Андреса Іньєсту, Сеска, Фабрегаса, Хаві, Жерара Піке, Карлеса Пуйоля, Неймар та Віктора Вальдеса. Каталонці виглядали безпорадно і в атаці, і в обороні, а якщо б мюнхенці були уважнішими у завершальній стадії, то рахунок міг стати розгромним ще до перерви. Марнотратні німці забили лише по голу в кожному з таймів, перевершивши синьо-гранатових навіть у володінні м'ячем.

Сильно вплинули на гру заміни, зроблені Гвардіолою в перерві. Велика кількість перестановок внесло сумбур в дії мюнхенської команди, а від їх атакуючої гри не залишилося і сліду. Господарі володіли величезною територіальною перевагою, але атакували вже не так гостро. Головним заводієм був Франк Рібері, який буквально підривав свій лівий фланг постійними рейдами. Місцеві вболівальники були настільки вражені грою француза, що спорудили плакат на підтримку вінгера, де зазначалося, що Рібері перевершує навіть самого Лео Мессі.

З цього товариського матчу вже можна сказати, що буде представляти із себе оновлена "Баварія". Гра "Барселони" залишила куди більше питань, а у фанатів каталонського клубу напевно з'явилися не найоптимістичніші прогнози на майбутній сезон.

Використані матеріали Eurosport