ua en ru

"Батьківщина" вимагає заслухати звіт Арбузова перед призначенням нового голови НБУ

Лідер парламентської опозиції Арсеній Яценюк висловив обурення опозиції тим, що при процедурі звільнення з посади голови НБУ Сергія Арбузова, він не з'явився в парламент і не виступив із звітом про свою діяльність на займаній посаді. Про це Яценюк заявив, виступаючи в парламенті, передає кореспондент РБК-Україна.

"На трибуні, здається не Арбузов стоїть, а пан Мирошніченко, а ми хотіли б зараз побачити колишнього голову Національного банку і поставити йому кілька запитань. По-перше, куди за 2 роки його керівництва поділися 14 млрд дол. золотовалютних резервів, по-друге, чому сьогодні, коли в Україні йде дефляція... ростуть кредитні ставки, чому половина іноземного банківського капіталу витікає з України завдяки такій політиці Національного банку?", - сказав Яценюк і додав: "Ми вимагаємо звіту колишнього голови Національного банку України з відповідями на всі питання , які піднімаються опозицією. Де людина, яку звільняють?".

Нагадаємо, раніше сьогодні Верховна Рада України не проголосувала за постанову № 1199, згідно з якою планувалося звільнити Сергія Арбузова з посади голови Національного банку України.

Відзначимо, в грудні Сергій Арбузов був призначений Президентом Віктором Януковичем на посаду першого віце-прем'єр міністра. Замість Арбузова Янукович запропонував парламенту затвердити главою НБУ Ігоря Соркіна, який до цього був заступником голови Нацбанку. Соркін зараз виконує обов'язки голови НБУ. Він обіймає посаду заступника голови НБУ, відповідає за банківський нагляд, валютні операції та фінмоніторинг.

Читайте також: Нардепам не вистачило голосів, щоб повернутися до голосування за звільнення Арбузова з посади голови НБУ