ua en ru

"Батьківщина": Рівненська ОВК оголосила переможцем виборів члена ПР, незважаючи на однаковий результат двох кандидатів

Члени Рівненської обласної виборчої комісії замість того, щоб оголосити перевибори у виборчому окрузі, де два кандидати набрали однакову кількість голосів, оголосили переможцем члена Партії регіонів. Про це повідомляє прес-служба Рівненської обласної організації партії "Батьківщина".

Як йдеться в повідомленні, за результатами голосування 31 жовтня по одномандатному виборчому округу в депутати до Рівненської обласної ради № 35 (м.Кузнецовськ) однакову і найбільшу кількість голосів набрали представник "Батьківщини" Євген Жуков і представник від Партії регіонів Володимир Бондаренко.
Відповідно до норм діючого закону про вибори, ОВК повинна була оголосити по цьому округу перевибори. Однак секретар ОВК від Партії регіонів Микола Яцюк заявив, що проводити перевибори "дуже накладно для бюджету" та ще й у нього раптом з'явилися сумніви щодо цілісності печаток на мішках з бюлетенями.
"Аби розвіяти ці сумніви члени ОВК на закритому засіданні прийняли рішення розпечатати мішки з бюлетенями й перерахувати їх", - повідомляє прес-служба.
"При перерахунку члени комісії виявили "пошкоджені" чи "недійсні" бюлетені, і на підставі цього оголосили переможцем представника Партії регіонів, одного з керівників Рівненської атомної електростанції Володимира Бондаренка. Різниця склала три голоси на користь провладного кандидата", - зазначають у "Батьківщині".
Партія "Батьківщина" вимагає від влади терміново вжити заходів для припинення спотворення волевиявлення громадян і притягти фальсифікаторів до кримінальної відповідальності.