ua en ru

"Батьківщина" просить Італію не видавати владі України ек-кандидата в нардепи Романюка

"Батьківщина" звернулася до влади Італії з проханням не видавати членів їх партії владі України. Про це під час прес-конференції заявив член фракції "Батьківщина" Олександр Турчинов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні влада використовує весь арсенал методів для тиску на опозицію, в тому числі, щоб не дозволити їм виїжджати за кордон ... Таким же чином влада діє відносно нашого члена, який впевнено переміг на виборах по 94 округу, Віктор Романюк. Він був змушений через переслідування влади виїхати за кордон. Відносно нього був оголошений розшук і на підставі звернення Генеральної прокуратури, інформації в Інтерполі, його затримали на території Італії в Мілані", - заявив Турчинов.

Турчинов прогнозує, що найближчим часом буде прийнято рішення щодо екстрадиції Романюка: "Суд буде розглядати вимогу України, тому ми звернулися до влади Італії щодо політичних переслідувань наших членів партії та переможців на мажоритарних округах. Тож ми сподіваємося, що італійське правосуддя, італійська влада об'єктивно розгляне це питання і як раніше буде прийнято об'єктивне рішення щодо заборони їх видачі українському режиму".

Читайте також: МВС підтверджує затримання в Італії екс-кандидата в народні депутати Романюка.