ua en ru

"Батьківщина" закликала Порошенка внести на ратифікацію угоду з ЄС до переговорів у Мінську

Фракція "Батьківщина" рекомендувала Президенту України Петру Порошенку невідкладно внести до Верховної Ради на ратифікацію угоду про асоціацію з ЄС, щоб Україна змогла розпочати її повноцінну імплементацію. Про це за підсумками зустрічі депутатів фракції з Президентом повідомив заступник голови партії "Батьківщина" Григорій Немиря.

"Президент ознайомив фракцію зі своїм підходом до цього питання та вважає, що ця угода може бути ратифікована не пізніше вересня", - повідомив він.

Немиря підкреслив, що нардепи фракції "Батьківщина" наголосили на тому, що внесення угоди про асоціацію на ратифікацію до парламенту посилило б позицію України на переговорах у Мінську.

"Ми також вважаємо, що йдеться не лише про економічну складову угоди про асоціацію, а й про важливу політичну складову, зокрема, розділи, в яких йдеться про посилені інструменти співпраці з ЄС, питання безпеки та боротьби з тероризмом", - додав він.

Окрім того, Немиря зазначив, що зважаючи на те, що і Молдова, і Грузія, і три країни-члени ЄС вже ратифікували угоди про асоціацію, а також зважаючи на те, що Росія однією зі своїх стратегічних цілей ставить недопущення ратифікації цієї угоди Україною, "саме тому угоду потрібно ратифікувати якнайшвидше".