ua en ru

"Батьківщина" закликала світове співтовариство переконати Путіна звільнити Савченко

ВО "Батьківщина" просить світову громадськість переконати Президента РФ Володимира Путіна у необхідності звільнення народного депутата фракції "Батьківщина", льотчиці Надії Савченко. Про це йдеться в офіційній заяві партії ВО "Батьківщина".

У партії також нагадали, що на 18 грудня запланована щорічна прес-конференція Президента Росії Володимира Путіна. "Рік тому на аналогічній прес-конференції Путін оголосив, що звільняє політв'язня №1 Михайла Ходорковського. Зараз настав час знову виправляти помилки. Ми просимо світ переконати Путіна у необхідності звільнити політв'язня Надію Савченко", - закликали у "Батьківщині".

У заяві партії зазначається, що оголошення Савченко голодування в московському СІЗО №6 свідчить про безпрецедентний тиск на військовополонену і різке погіршення умов її утримання.

"Світ вже однозначно висловився про необхідність звільнення Надії Савченко. Зараз, після оголошення голодування, ми закликаємо світових лідерів активізувати свій тиск на керівництво Росії. Ми також просимо товариство Червоного Хреста задіяти всі свої можливості для якнайшвидшого звільнення військовополоненої", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, як раніше повідомив один з адвокатів Надії Савченко, льотчиця оголосила голодування у зв'язку з тим, що в московському СІЗО №6 їй не надають медичну допомогу з приводу запалення вуха.