ua en ru

"Батьківщина" підготувала 9 законопроектів для проведення реформ на місцях, - Тимошенко

Фракція "Батьківщина" підготувала для розгляду в парламенті 9 законопроектів, які дозволять провести децентралізацію та реформи на місцях. Про це у п'ятницю, 30 січня, заявила на прес-конференції лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

"Ми вийшли на 9 законопроектів - це зміни до Бюджетного кодексу, Податкового, два закони щодо земельних питань, які змінюють земельні відносини, один закон про ліквідацію корупції в земельній сфері, закони, які спрямовані на економічне посилення сільських, селищних громад, які пов'язані з наданням правильного, справедливого статуту новим фермерським господарствам і, зокрема, сільськогосподарським подвір'ям", - повідомила вона.

Ці законопроекти були розроблені разом із представниками місцевих громад.

Необхідність цих змін зумовлена тим, що після ухвалення бюджету-2015 реальне фінансування 95% сільських, селищних та міських громад значно погіршилося.

"Ми хочемо, щоб у повному взаєморозумінні всі фракції Верховної ради прийняли потрібні закони і пропонуємо зробити четвер наступного тижня днем місцевого самоврядування", - наголосила лідер "Батьківщини".

Лідер "Батьківщини" запевнила, що під зазначені законопроекти команда "Батьківщини" віднайшла додаткові джерела фінансування, тож бюджет країни після їх прийняття залишиться збалансованим.