ua en ru

"Батьківщина" подала до ЦВК документи на реєстрацію кандидатів у депутати

Партія "Батьківщина" подала до Центральної виборчої комісії документи кандидатів у депутати для участі в позачергових виборах до Верховної Ради по загальнодержавному багатомандатному округу та в мажоритарних округах. Про це сьогодні на брифінгу повідомила лідер партії Юлія Тимошенко.

За словами Тимошенко, для неї особливою честю було подати документи української льотчиці Надії Савченко, яка є першим номером списку "Батьківщини".

"Надія Савченко - це символ боротьби за Україну, символ мужності, і ми як команда докладемо всіх зусиль, щоб звільнити Надю з полону Кремля", - додала лідер "Батьківщини".

Вона нагадала, що вчора Європарламент ухвалив резолюцію, у якій міститься вимога до Володимира Путіна звільнити Надію Савченко.

На думку Тимошенко, присутність навіть однієї такої людини у новому складі Верховної Ради дасть поштовх до того, щоб парламент почав працювати по-іншому.

Лідер "Батьківщини" також зазначила, що новий список партії значно оновлений, до нього увійшли багато представників громадянського суспільства.