ua en ru

"Батьківщина" спростувала інформацію про призначення операції Тимошенко в клініці "Шаріте"

Інформація щодо призначення операції екс-прем'єр-міністру України Юлії Тимошенко в німецькій клініці "Шаріте" на 15 вересня, не відповідає дійсності. Про це заявила прес-служба партії "Батьківщина", коментуючи відповідні публікації в ЗМІ.

"Жодна операція Юлії Тимошенко ані на 15 вересня, ані на іншу дату не призначалася, про що ще вчора заявив офіційний представник "Шаріте". При цьому німецькі лікарі неодноразово заявляли, що таке оперативне втручання з медичної точки зору є необхідним. Але Юлія Володимирівна не отримувала від української влади жодних пропозицій щодо лікування в Німеччині, відповідно, вона не може погоджуватися чи відмовлятися від такого лікування", - заявили в прес-службі.

Разом з тим, в "Батьківщині" нагадали, що для лікування ув'язнених за кордоном нових законів ухвалювати не треба.

"За інформацією юристів, стаття 7 Кримінально-виконавчого кодексу України та стаття 36 закону України "Основи законодавства України про охорону здоров'я" сукупно дозволяють виїзд на лікування за кордон будь-якого ув'язненого", - підкреслили в партії.

При цьому прес-служба звертає увагу на некоректні висновки з цитати голови комітету ВР з питань євроінтеграції Григорія Немирі щодо умов, за яких Тимошенко погодиться виїхати на лікування за кордон.

"Григорій Немиря не сказав жодного слова про те, що Тимошенко відмовляється або не відмовляється від лікування в Німеччині. Він сказав лише, що не можна звужувати питання вирішення проблеми Тимошенко до одного кроку - лікування за кордоном", - зазначили в прес-службі.

"Григорій Немиря не сказавши жодного слова про те, що Тимошенко відмовляється або не відмовляється від лікування в Німеччині. Він сказавши лише, що не можна звужувати питання вирішення проблеми Тимошенко до одного кроку - лікування за кордоном", - зазначили в прес-службі.

Нагадаємо, як повідомило німецьке видання DW з посиланням на свої джерела, у німецькій клініці Charite готують палату для лікування колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко. У той же час у МЗС України повідомили, що не ведуть ніяких переговорів з німецькою стороною про направлення Тимошенко на лікування за кордон.