ua en ru

"Батьківщина" не підтримає зміни до держбюджету, запропоновані Кабміном, - Тимошенко

"Батьківщина" не голосуватиме за зміни до держбюджету, якщо уряд не врахує пропозиції, запропоновані фракцією. Про це сьогодні на брифінгу перед засіданням Ради коаліції повідомила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

"Ми підготували для уряду зміни до бюджету і, якщо не будуть почуті наші пропозиції, ми просто не зможемо підтримати цей бюджет, адже такі зміни просто приведуть країну в глухий кут", - наголосила вона.

За словами Тимошенко, уряд пропонує виправити ситуацію в країні за рахунок нового підвищення податків і за рахунок скорочення пенсій та видатків на освіту.

Політик нагадала, що фракція надала 8 пропозицій для уряду щодо наповнення доходної частини бюджету.

"Це реалістичні надходження до бюджету, які вирівняють позиції щодо заможних і бідних людей", - повідомила вона.

На думку лідера фракції, аморально виправляти ситуацію за рахунок найбідніших людей, треба "нарешті взяти гроші з тих, хто продовжує жити на мільярди".

Вона також нагадала, що фракція "Батьківщина" ніколи не підтримає зміни до держбюджету, які погіршують становище місцевих громад.

"Ми пропонуємо справедливо децентралізувати фінансові надходження до бюджету і віддати власні доходи місцевим громадам", - наголосила лідер фракції.