ua en ru

"Батьківщина" назвала неправомірним проведення льотчиці Савченко психіатричної експертизи в Москві

Партія "Батьківщина" засуджує неправомірні дії російських чиновників щодо української льотчиці Надії Савченко, яку етапували з воронезького СІЗО до Москви для проведення психіатричної експертизи. Про це йдеться у заяві лідера партії Юлії Тимошенко.

"На наше переконання, Росія знову вдається до "КДБістських методів", намагаючись зламати волю і дух політичних в'язнів, нелояльних до авторитарного режиму", - повідомляється у заяві.

"Батьківщина" наголошує, що путінський режим продовжує зухвало порушувати законодавство, міжнародні правові норми та норми людської моралі.

"Вже сьогодні ми докладаємо всіх зусиль, щоб повернути Надію Савченко додому. Зокрема, Європейський парламент ухвалив резолюцію, яка вимагає від Росії негайно звільнити українську льотчицю. Ми сподіваємося, що після парламентських виборів у Росії не буде іншого виходу, як звільнити політичного в'язня Надію Савченко, адже вона завдяки тому, що очолює наш виборчий список, отримає особливий дипломатичний статус", - йдеться у документі.