ua en ru

"Батьківщина" наполягає на негайному внесенні в Раду документів на ратифікацію УА з ЄС

Фракція "Батьківщина" вимагає від президента негайно внести на ратифікацію до парламенту Угоду про асоціацію з Європейським Союзом. Про це заявив голова фракції Сергій Соболєв з парламентської трибуни.

За словами голови фракції, угода про асоціацію з ЄС - "це угода, заради якої українці зробили свій вибір ще в далекому 90-му році, заради якої сьогодні сотні тисяч наших бійців, сотні тисяч добровольців захищають незалежність України".

Соболєв підкреслив, що Угода про асоціацію об'єднає в парламенті всіх тих, хто розуміє, що європейські цінності боротьби за економічні реформи, європейські цінності боротьби з корупцією - "це те, чого вимагають мільйони українців, і це те, що підтримує український парламент".

Заступник голови партії "Батьківщина", Голова Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Григорій Немиря також закликав Президента України без зволікань внести УА з ЄС до парламенту для її ратифікації та наголосив, що її швидка ратифікація є найкращою відповіддю на агресію Росії проти нашої держави.

"Учора Комітет з питань європейської інтеграції підтримав постанову з вимогою до Президента України невідкладно, а саме не пізніше 12 серпня, внести угоду про асоціацію до парламенту для її ратифікації. Я закликаю народних депутатів підтримати цю постанову", - сказав він.

Він наголосив, що на даний момент не існує жодних технічних перешкод для ратифікації.

Крім того, Немиря спростував деякі заяви про те, що ЄС начебто не хоче швидкої ратифікації, та наголосив на неприпустимості позиції стосовно відкладення ратифікації угоди через проведення трьохсторонніх консультацій між Україною, ЄС та Росією 12 вересня.

"Ті, хто не хоче подавати Угоду на ратифікацію, демонструють свою політичну безвідповідальність. Ми закликаємо Президента України показати свою відповідальність і подати Угоду на ратифікацію", - сказав він, висловивши впевненість, що народні депутати конституційною більшістю проголосують за це питання.