ua en ru

"Батьківщина" готова не блокувати роботу Верховної Ради, - Яценюк

Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" готове не блокувати роботу Верховної Ради. Про це заявив глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк сьогодні під час погоджувальної ради парламенту, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми повинні поставити крапку в питанні персонального голосування. Є кілька шляхів вирішення цього питання. Перший - це включення системи Рада-3 з сенсорною кнопкою... В іншому випадку в українському парламенті повториться історія, коли не депутати, а картками голосували за Харківські угоди , зміни до Конституції, Пенсійну реформу.... Це потрібно зупинити. Ми зобов'язані виконати норму Конституції, тоді не буде блокувань", - заявив він.

За оцінками Яценюка, якщо система Рада-3 не буде включена, це означає, що вона кимось демонтована без законних на те підстав. "Тоді хтось точно понесе відповідальність за це", - зазначив депутат.

Також Яценюк запропонував спікеру парламенту Володимиру Рибаку у разі не включення системи Рада-3 забезпечити голосування руками в сесійній залі.

У свою чергу глава фракції "Свобода" Олег Тягнибок запропонував ввести в дію систему для голосування Рада-1, яка передбачає автоматичне блокування карток для голосування, якщо депутат не зареєструвався вранці особисто.

Читайте також: Опозиція за підсумками засідання прийняла заяву про намір блокувати роботу ВР до включення системи Рада-3