ua en ru

"Батьківщина" допускає підписання коаліційної угоди вже 11 листопада

"Батьківщина" допускає підписання коаліційної угоди вже 11 листопада
ВО "Батьківщина" допускає підписання коаліційної угоди між політичними силами, які пройшли до нової Верховної Ради, вже завтра, 11 листопада 2014 р.

ВО "Батьківщина" допускає підписання коаліційної угоди між політичними силами, які пройшли до нової Верховної Ради, вже завтра, 11 листопада 2014 р. Про це заявив один з лідерів фракції "Батьківщина" Андрій Кожем'якін перед початком чергових переговорів щодо коаліційної угоди, передає прес-служба партії.

"Підписання може відбутись вже завтра, і ми будемо на цьому наполягати", - сказав Кожем'якін.

Він також додав, що "Батьківщина" загалом підтримала всі пункти коаліційної угоди і передала свої пропозиції щодо тексту документу.

Кожем'якін також додав, що для "Батьківщини" всі дискусійні питання, які були в тексті коаліційної угоди, зняті.

"Усі погодились минулого разу, що питання звільнення з російського полону першого номера списку Надії Савченко (це ключова вимога нашої політичної сили) повинно бути в коаліції. Всі інші питання ми підтримаємо, ця коаліційна угода нас влаштовує і ми будемо наполягати, щоб коаліція була утворена вже найближчим часом. Будь-яке затягування - це план Росії", - зазначив Кожем'якін.

Він також вважає, що перше засідання новообраного парламенту потрібно провести 21 листопада, на річницю початку Євромайдану, "який всіх цих депутатів привів у Раду".

Нагадаємо, 8 листопада в засіданні робочої групи по створенню коаліції брали участь 5 з 6 партій.Робоча група узгодила соціально-гуманітарний блок та розділ щодо реформування національної безпеки і оборони.