ua en ru

"Банк Кипру" заявляє щодо арешту майна установи лише на 16,4 млн грн

В соответствии с постановлением Государственной исполнительной службы Украины от 20 июля 2012 г.

с про арешт майна боржника, накладено арешт не на все рухоме і нерухоме майно ПАТ "Банк Кіпру", а тільки лише на майно в межах суми стягнення в розмірі 16 млн 485,743 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба банку.

"Зазначена сума є незначною по відношенню до вартості активів банку. У той же самий час рахунки Банку не були заблоковані і операції по них проводяться в звичайному режимі", - йдеться повідомленні.
Сам банк вважає рішення про арешт майна незаконним.

"Зокрема, відкриття виконавчого провадження та накладення арешту на майно ПАТ "Банк Кіпру" було здійснено 20 липня 2012 р., в той час як виконання відповідного судового рішення було зупинено ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ ще 6 червня 2012 р. до розгляду справи по суті. В даний час спір остаточно не вирішено, справа перебуває на розгляді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ", - заявляє банк.

Крім того, "Банк Кіпру" заявив, що "виконавче провадження було призупинено постановою державного виконавця від 25 липня 2012 р., у зв'язку з чим будь-які дії по примусовому стягненню майна банку здійснюватися не можуть".

Нагадаємо, раніше з'явилось повідомлення щодо арешту у Банку Кіпру всього майна через суперечку з позичальником на 2 млн дол.