ua en ru

"Авангард" у І півріччі 2012 р. збільшив виробництво яєць на 8% - до 3,1 млрд шт

"Авангард" у І півріччі 2012 р. збільшив виробництво яєць на 8% - до 3,106 млрд шт. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Продаж яєць третій стороні за цей період збільшилися на 12,8% - до 2,412 млрд шт, експорт яєць - 24,5 рази, до 154,2 млн шт.

Середня ціна реалізації яйця збільшилася на 24,5% - до 0,66 грн (без ПДВ).

Крім того, загальне поголів'я птиці компанії зросло на 6,2% - до 25,9 млн голів, птиці-несучок - на 9,6%, до 20,6 млн голів.

"Компанія продовжує демонструвати зростання в двох ключових сегментах виробництва яєць та яєчних продуктів завдяки збільшенню обсягів виробництва, роздрібних продажів і експорту, а також зростання ціни реалізації за рахунок консолідації українського ринку яйця. Витрати компанії на виробництво корму, з іншого боку, залишилися стабільними за рахунок політики компанії здійснювати форвардні закупівлі зернових за фіксованими цінами. Таким чином, на компанію не вплинули, і згідно з нашим очікуванням, не вплинуть поточні коливання ціни на кукурудзу в результаті поганих погодних умов в Сполучених Штатах", - зазначила генеральний директор Avangardco IPL Наталія Василюк.

"Авангард" - одна з найбільших агропромислових компаній України, що спеціалізується на виробництві курячих яєць та яєчних продуктів. Головою ради директорів і мажоритарним акціонером компанії є Олег Бахматюк.