ua en ru

"АрселорМіттал Кривий Ріг" у 2013 р. звільнить 1,183 тис. співробітників

Комбінат "АрселорМіттал Кривий Ріг" до 29 березня 2013 р. звільнить за власним бажанням 1,183 тис. співробітників. Про це йдеться в офіційному оголошенні компанії. повідомляє радіо "Свобода".

На комбінаті заявили, що це дуже нелегке, але необхідне рішення, адже без підвищення продуктивності праці "підприємство не зможе конкурувати з іншими виробниками".

Програма добровільного звільнення поширюватиметься на працівників, які мають не менше трьох років стажу роботи в компанії. Робітникам пропонуватимуть добровільно звільнитись в обмін на грошове відшкодування, що складатиме певну кількість посадових окладів - у залежності від віку працівника і стажу роботи.

Профспілка "АрселорМіттал Кривий Ріг" і Профспілка металургів і гірників України заявили, що виступають категорично проти планів адміністрації підприємства щодо скорочення працівників.

"Вже й так, якщо на початок приватизаційних процесів було 56 тис. працівників, то за 5 років зменшилися до 32 тис. І вони планували ще до 2015 р. скоротити персонал, залишити десь 13-14 тис. Звичайно, профспілка не згодна з цим", - сказав керівник Профспілки металургів і гірників України Володимир Казаченко.

Раніше профспілкова організація комбінату " АрселорМіттал Кривий Ріг" звернулася до Президента України Віктора Януковича з проханням вплинути на власника підприємства й вирішити проблему з масовими скороченнями працівників. Перед цим працівники виходили на акцію протесту з вимогою припинити скорочення.

Компанія ArcelorMittal працює в більш ніж 60 країнах і виробляє десяту частину всієї світової сталі. В Україні ArcelorMittal володіє ВАТ "Арселорміттал Кривий Ріг" (колишня "Криворіжсталь"), що спеціалізується на виробництві сталі, готового прокату, чавуну, агломерату та інших видів металургійної продукції. До 90% продукції комбінат поставляє на експорт.

Читайте також: Збитки ArcelorMittal у 2012 році склали 3,7 млрд дол. (відео)