ua en ru

"Антонов" сертифікував літак Ан-148-100ЕМ для МНС Росії

Державне підприємство "Антонов" сертифікувало літак Ан-148-100ЕМ для МНС Росії. Про це йдеться в повідомленні підприємства. "28 березня 2013 р. ДП "Антонов" отримало доповнення до сертифіката типу, виданим Авіаційним регістром Міждержавного авіаційного комітету, на нову модель літака Ан-148-100ЕМ, створеного для МНС Росії. Сертифікаційні випробування літака проводилися в період з 25 січня по 18 лютого 2013 р. на базі ВАТ "ВАСО (Воронезьке авіаційне літакобудівне об'єднання)", - йдеться в повідомленні.

Компонування Ан-148-100ЕМ включає в себе: салон головного пасажира, салон бізнес-класу і медичний салон, в якому передбачена можливість установки від 2 до 6 спеціалізованих медичних модулів (розробка ЗАТ "Заріччя"), які забезпечують надання в польоті повноцінної медичної допомоги постраждалим . Для більш ефективного використання можливостей літака медичні модулі і частина крісел економкласу можуть перевозитися в підпільному просторі.

На базі експлуатанта Ан-148-100ЕМ може бути переобладнаний в будь-який з п'яти варіантів: пасажирський, штабний і три пасажирсько-медичних варіанти.

Виконана програма сертифікаційних випробувань включала в себе оцінку різних варіантів компоновок літака, що передбачають перевезення пасажирів і постраждалих. Були перевірені операції завантаження/розвантаження постраждалих в літак, в тому числі із застосуванням спеціального трапа, а також способи покидання літака.

У трьох випробувальних польотах проводилася оцінка доопрацьованих систем і зноввстановленого устаткування. При цьому оцінювалася можливість перевезення до 6 постраждалих та проведення моніторингу їх стану за допомогою спеціального медичного обладнання, надання їм медичної допомоги. Випробування проходили за участю експертів сертифікаційних центрів і ФГКУ "Центроспас".

У рамках контракту між ВАТ "Об'єднана авіабудівна корпорація" (куди входить ВАТ "ВАСО") і МНС Росії, в I кварталі 2013 р. передбачається поставка двох таких літаків замовнику.

Ан-148-100ЕМ є новим літаком сімейства регіональних реактивних літаків Ан-148, розрахованих на перевезення 68-89 пасажирів на дальність до 4400 км. В даний час 16 Ан-148 експлуатуються авіакомпаніями трьох країн світу. За період з початку введення в експлуатацію в червні 2009 р. ці літаки перевезли більше 1,6 млн осіб, виконали більше 28,5 тис. польотів загальною тривалістю понад 50 тис. годин, освоїли аеропорти понад 40 країн.

Читайте також: "Антонов" планує протягом 3 років вийти на виробництво 24 літаків у рік, - Ківа