ua en ru

"Антонов" має намір залучити кредит в 300 млн дол. для випуску 24 літаків в рік, - Олександр Ківа

ДП "Антонов" має намір залучити кредит в 300 млн дол. для випуску 24 літаків в рік. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив віце-президент ДП "Антонов" Олександр Ківа.
"На даний момент ми забезпечуємо випуск 12 літаків на рік. Аби збільшити його удвічі, нам потрібно відновити виробничі потужності, купити нове обладнання, збільшити персонал основних виробничих робітників. Технічно ми до цього готові, виконані відповідні розрахунки. Ми готові робити це за власні і кредитні гроші, але, на жаль, через різні обставини, сьогодні не можемо узяти навіть комерційні кредити. Для цього потрібно пройти цілу низку дозвільних процедур. Комерційні підприємства беруть їх без обмежень, а ми, як держпідприємство, працюємо з обмеженням . Ми хочемо взяти 300 млн дол. під оновлення виробництва. Ці кошти дозволять нам вийти на випуск 24 літаків на рік", - сказав Олександр Ківа.

Він додав, що держава "і так багато зробить, якщо дійсно профінансує лізингову компанію".
"А переоснащення підприємства ми готові провести за свої або позикові кошти, як робимо це і зараз. Лише у минулому року "Антонов" вклав близько 100 млн дол. в колишній завод "Авіант" - в оновлення заснованого фонду, поліпшення фінансового стану", - додав Ківа.
ДП "Антонов" входить до ДАК "Антонов", куди також входять філія ДП - "Серійний завод "Антонов" (раніше - КиДАЗ "Авіант"), ДП "410-й завод цивільної авіації" і Харківське державне авіаційне виробниче підприємство. I півріччя компанія закінчила із чистим прибутком 102, 4 млн грн, збільшивши чистий дохід на 27,61%, або на 265,4 млн грн до 1,226 млрд грн в порівнянні аналогічним періодом минулого року.