ua en ru

"Антонов" і "Російські машини" домовилися про виробництво Ан-140 на російському заводі "Авіакор"

ДП "Антонов" і корпорація "Російські машини" підписали протокол про співпрацю з розвитку програми виробництва літака Ан-140 на авіаційному заводі "Авіакор". Підписання відбулося на Міжнародному авіакосмічному салоні 27 вересня 2012 р., повідомляє прес-служба "Антонова".

"Підписання даного протоколу є частиною реалізації нашої спільної з російськими партнерами політики, спрямованої на досягнення максимальної економічної ефективності кожного зі спільних проектів. Вжиті заходи забезпечать, зокрема, зниження трудовитрат і собівартості повітряних суден, зниження собівартості їх виготовлення, збільшення темпів постачання літаків", - зазначив президент - генеральний конструктор "Антонова" Дмитро Ківа.

Програма розвитку виробництва Ан-140 на "Авіакорі" розрахована на п'ять років. Вона, зокрема, передбачає переоснащення та модернізацію виробничих потужностей підприємства з метою його виходу на повномасштабне серійне виробництво, вдосконалення виробничої кооперації з субпідрядниками, а також оптимізацію системи забезпечення комплектуючими виробами.

В рамках спільної роботи планується розробка і впровадження у виробництво транспортної, вантажної, санітарної та картографічної модифікацій Ан-140, а також пасажирських літаків цієї марки із збільшеною місткістю.

Ще одним пріоритетним напрямком програми стане впровадження цифрових технологій на всіх етапах життєвого циклу літака Ан-140 і його модифікацій.

Читайте також: "Антонов" і авіабудівники РФ домовилися про організацію спільного серійного виробництва Ан-70 на базі КАПО ім. Горбунова в Казані

"Російські машини" - велика російська диверсифікована корпорація, входить в компанію "Базовий елемент", об'єднує індустріальні та інжинірингові активи в таких галузях, як автомобілебудування, виробництво автокомпонентів, залізничне машинобудування, літакобудування, виробництво дорожньо-будівельної техніки, виробництво спеціальної техніки для армії.

"Авіакор - авіаційний завод" - одне з найбільших російських авіабудівних підприємств. Входить до складу корпорації "Російські машини". Основна сфера діяльності заводу - будівництво, ремонт, обслуговування та постачання запчастин для пасажирських літаків Ту-154М і Ан-140.