ua en ru

"Альтернативний проект реконструкції Поштової площі в Києві був нездійсненним", – КМДА

Альтернативний проект реконструкції Поштової площі в Києві був дорожчим і нереальним до виконання. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Михайло Кучук в інтерв'ю РБК-Україна.

"Інноваційний проект, на жаль, не реальний до виконання через кільце на Володимирській гірці, через різниці в позначках висоти, через те, що треба буде різати частину Володимирської гірки, там багато проблем, а найголовніше - це те, що він мав бути достатньо дешевим, але виявився дорожчим", - розповів Кучук.

За його словами, над архітектурною частиною проекту зараз працюють в управлінні архітектури. "Що ж стосується архітектурної частини проекту, то цим займається наше управління архітектури, яке має враховуючи теперішнє бачення, застосувати до старих конструкторських методів нову архітектуру", - сказав Кучук.

Зазначимо, Поштову площу реконструюють за проектом "Київдормістпроект". Альтернативний проект розроблявся ТОВ "Експресспроект". Раніше директор інституту "Київдормістпроект" АК "Київпроект", автор проекту реконструкції Володимир Воробйов повідомив, що реконструкція Поштової площі остаточно буде коштувати 320 млн грн.