ua en ru

"АероСвіт" скликає збори акціонерів для проведення додаткової емісії

Наглядова рада приватного акціонерного товариства "Авіакомпанія "Аеросвіт" доручила в найкоротший термін здійснити всі необхідні дії для скликання загальних зборів акціонерів з питання проведення додаткової емісії акцій компанії. Відповідне рішення було прийнято на засіданні ради 29 січня ц.р., повідомляє прес-служба "АероСвіту".

Одночасно генерального директора "АероСвіту" зобов'язано в двотижневий термін розробити стратегічний план виведення авіакомпанії з кризової ситуації (план санації), базуючись на програмі реструктуризації її діяльності з урахуванням поступового відновлення в повному обсязі далекомагістральної маршрутної мережі. Документ має включати чіткий план операційної діяльності, поточний і перспективний розклад польотів, пропозиції з подолання кризової ситуації та реструктуризації існуючої заборгованості, наголошують у прес-службі.

Водночас, члени наглядової ради висловили жаль у зв'язку з низькою активністю держави як акціонера в управлінні ПрАТ "Авіакомпанія "Аеросвіт", виявленою в попередні роки. "Так двоє акціонерів, включаючи Фонд держмайна України, який здійснює управління корпоративними правами держави у статутному капіталі товариства (володіє 22,4% акцій), протягом 2010-2012 рр. були запрошений до участі у загальних зборах акціонерів, що скликалися 62 рази. Втім ФДМУ делегував своїх представників лише одного разу у травні 2012 р., практично самоусунувшись від участі в управлінні авіакомпанією. У решті випадків збори взагалі не відбулися за відсутності кворуму внаслідок неявки учасників від двох акціонерів. Неспроможність компанії протягом майже трьох років провести збори акціонерів не дозволила ухвалити важливі для "АероСвіту", у тому числі структурні рішення, та стала додатковим негативним сигналом для ринку, що, як правило, вважається ознакою прихованого внутрішнього конфлікту між акціонерами та значно погіршує умови зовнішнього фінансування операційної діяльності", - підкреслюють в "АероСвіті".

Читайте також: "АероСвіт" з лютого призупиняє оперування на середньомагістральних і регіональних повітряних лініях