ua en ru

"АероСвіт" просить "ВТБ Банк" розблокувати рахунок для виплати заробітної плати

"АероСвіт" просить "ВТБ Банк" розблокувати рахунок для виплати заробітної плати. Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Дії посадових осіб ПАТ "ВТБ Банк" позбавляють авіакомпанію "АероСвіт" можливості здійснити платежі... Зокрема, "АероСвіт" із незалежних від нього причин не може своєчасно виплатити заробітну плату працівникам, що є грубим порушення трудового законодавства... Авіакомпанія "АероСвіт" звернулася до Генеральної прокуратури України та Національного банку України зі скаргами, в яких просить примусити банк дотримуватися чинного законодавства України та виконувати договір про банківське обслуговування", - йдеться в повідомленні "АероСвіту".

Згідно повідомленню, 9 січня 2013 р. "ВТБ Банк" заблокував систему "Клієнт - Банк" авіакомпанії, позбавивши її права розпоряджатися коштами, а саме: виплачувати заробітну плату працівникам. 15 січня 2013 року "ВТБ Банк" відмовився прийняти до виконання платіжні доручення авіакомпанії "АероСвіт" та зафіксувати дату прийняття розрахункових документів до виконання.

Читайте також: Суд стягнув з "АероСвіту" 42 млн грн заборгованості за обслуговування в аеропорту "Бориспіль".