ua en ru

КНДР заявила про готовність до війни з США

КНДР заявила про готовність до війни з США Фото: КНДР заявила про готовність воювати з США

У Північній Кореї відреагували на наближення американського авіаносця до Корейського півострову

Північна Корея (КНДР) звинуватила США у розміщенні військово-морський ударної групи біля своїх берегів і заявила, що готова до "війни". Про це повідомило AFP.

"Північна Корея засуджує розгортання військово-морської ударної групи США на Корейському півострові і попереджає, що вона готова до війни", - йдеться в повідомленні.

Прес-секретар МЗС КНДР у коментарі Центральному телеграфному агентству Кореї підкреслила, що наближення американського авіаносця "Карл Вінсон" до берегів Корейського півострова означає, що "плани США зі вторгнення в Північну Корею сягнули серйозної фази".

Вона також заявила, що дії США вчергове підтверджують виправданість політики Північної Кореї зі збільшення військових потужностей і розробки ядерної зброї.

"КНДР готова реагувати на будь-який тип війни, якого побажають США", - сказала представниця Північної Кореї.

Зазначимо, раніше США перекинули ударну групу винищувачів у Тихому океані ближче до Корейського півострова у зв'язку зі зростанням загрози з боку КНДР і розвитком ядерної програми країни.

Нагадаємо, Рада національної безпеки США запропонувала президенту країни Дональду Трампу кілька варіантів, впливу на політику КНДР, серед яких розміщення ядерної зброї в Південній Кореї і вбивство глави Північної Кореї Кім Чен Ина.