ua en ru

Ударна група ВМС США рухається у бік КНДР, - Reuters

Ударна група ВМС США рухається у бік КНДР, - Reuters Фото: ВМС США

Перегрупування пов'язане зі зростаючою загрозою з боку КНДР і розвитком ядерної програми країни

США перекинули ударну групу винищувачів в Тихому океані ближче до Корейського півострова. Про це повідомляє агентство Reuters.

Як пояснив співрозмовник агентства, перегрупування пов'язане зі зростаючою загрозою з боку КНДР і розвитком ядерної програми країни.

"Ми вважаємо, що збільшення присутності необхідно", - сказав чиновник, посилаючись на тривожне поведінку Північної Кореї.

За його словами, ударна група під назвою Карл Вінсон включає в себе авіаносець і буде перекинута з Сінгапуру в бік Корейського півострова.

Як повідомлялося раніше, влада Північної Кореї вважає свою ядерну програму правильним рішенням, у тому числі і через нанесеного Сполученими Штатами Америки ракетного удару по Сирії.

Зазначено, що сам ракетний обстріл військами США авіабази в Сирії в Пхеньяні називають "неприпустимим актом агресії проти суверенної держави". Крім того, цей обстріл "мільйон раз доводить", що рішення Пхеньяну "посилити можливості ядерного стримування" було правильним, заявили в МЗС Північної Кореї.

Як відомо, Пхеньян проводить розробку ядерної зброї і вдосконалює свої ракетні арсенали. Крім того, КНДР регулярно проводить випробування балістичних ракет різної дальності.

Нагадаємо, США і Китай домовилися про співпрацю в питанні припинення ядерної програми КНДР.