ua en ru

Протести в Польщі: прем'єр-міністр Шидло закликала опозицію до діалогу

Протести в Польщі: прем'єр-міністр Шидло закликала опозицію до діалогу Фото: Беата Шидло закликала опозицію до діалогу

Глава уряду Польщі вважає, що дії опозиції розпалюють радикальні емоції

Прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло назвала дії опозиції, яка заблокувала будівлю парламенту у Варшаві ганебними і закликала її до діалогу. Про це вона сказала в телевізійному зверненні ввечері в суботу, 17 грудня, повідомляє Reuters.

"Цим кроком опозиція розпалює радикальні політичні емоції, які не мають нічого спільного з реальним станом країни. Навпаки, це відбувається через безпорадність, розчарування тих, хто втратив владу і хто не має ані найменшого уявлення про те, як переконати громадян Польщі у своїх поглядах", - сказала Шидло,

На думку прем'єр-міністра, дії протестувальників знищують демократію.

Вона закликала опозицію поважати права своїх політичних супротивників, а також до діалогу та пошуку об'єднуючих факторів.

"Тому хочу закликати до відповідальності. Відповідальності, яка є нашим спільним обов'язком, спільним завданням... Можна і варто розмовляти, ніколи не пізно зійти з поганого шляху", - додала Шидло.

Також польський прем'єр розповіла про зустріч маршалка Сенату Станіслава Карчевського з представниками ЗМІ і висловила сподівання, що це дасть змогу вирішити проблему доступу журналістів у Сейм.

Нагадаємо, президент Європейської ради, колишній прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польський уряд поважати демократичні права і конституцію.