ua en ru

"Клуб сиру" інвестував за 6 міс. 0,7 млн грн у виробництво нових сортів сиру на заміну імпорту

"Клуб сиру" інвестував за 6 міс. 0,7 млн грн у виробництво нових сортів сиру на заміну імпорту

Компанія "Клуб сиру", що входить до п'ятірки найбільших виробників у галузі, інвестувала 0,7 млн грн у виробництво нових сортів сиру на заміну дорогого імпорту. Про це повідомили в прес-службі компанії.

Перша партія новинок, що розроблялися півроку, вже надійшла у продаж в торговельні мережі обсягом 12 тон.

Після вступу України до СОТ у 2008 р. було зменшено розмір ввізного імпортного мита. Це призвело до значного збільшення ввезення продукції з інших країн, зокрема сиру: з 4 тис. тон у 2009 р. до 17 тис. тон у 2013 р. З початку 2014 р. обсяги імпорту європейських виробників почали падати. Така ж тенденція продовжується і у 2015 р.

Основними причинами такого падіння імпорту продукції на територію України стали: девальвація гривні і введення додаткового 10-відсоткового ввізного імпортного мита на всі продукти харчування. Як наслідок, скоротився й імпорт якісних сирів, що раніше були альтернативою вітчизняній продукції: Гауда, Едам, Радомер, Тільзитер та інші.

У цих умовах "Клуб сиру" спрямував зусилля на розробку нових традиційно якісних сортів сирів для підтримки внутрішнього ринку. Асортимент продукції був доповнений твердими сирами "Грюнвальд" з пажитником, "Діжонський" з зернами гірчиці, "Неаполітанський" з томатом, паприкою та базиліком і "Сорочинський" з топленим молоком. На розробку яких КС надихали багаті традиції європейського та вітчизняного сироваріння.

"У 2014 р. "Клуб сиру" зберіг тенденцію до нарощування виробництва. Ми збільшили цей показник порівняно з 2013 р. на 11% - до 6,5 тис. т. Це пояснюється незалежністю компанії від російського ринку збуту і відповідною асортиментною політикою. Прогнозуючи процес скорочення імпорту сиру, ми почали випускати якісну альтернативу європейським сирам у лінійці "Світова сирна колекція". Сьогодні українці дедалі більше віддають перевагу вітчизняному продукту, виготовленому з дотриманням традиційно високих стандартів виробництва. Висока якість та ретельне дотримання технологій - це те, що потрібно покупцеві, це те, що ми пропонуємо", - підкреслив виконавчий директор ТОВ "Клуб Сиру" Максим Рилік.

ТОВ "Клуб сиру" входить до п'ятірки лідерів основних гравців на ринку твердих сичужних сирів України. У компанії працюють понад 800 працівників. Основні виробничі потужності знаходяться у м. Каневі Черкаської області.