ua en ru

Лікарка дала рецепт незвичайного напою на Новий рік: гості будуть у захваті

Лікарка дала рецепт незвичайного напою на Новий рік: гості будуть у захваті Катерина Григор'єва (фото: instagram.com/wow.so.young)

Хочеться на Новий рік порадувати себе, рідних і гостей незвичайними смачними стравами і напоями? При цьому без складнощів в приготуванні і без докорів сумління після свят.

Одним з таких рецептів поділилася лікар-ендокринолог Катерина Григор'єва у своєму Instagram.

Вона розповіла, як приготувати незвичайний глінтвейн і запевнила, що всі, хто його спробує, отримають справжнє смакове задоволення!

Лікарка дала рецепт незвичайного напою на Новий рік: гості будуть у захватіГлінтвейн (фото: pexels.com)

Глінтвейн з сухого білого вина

Інгредієнти на 1 літр

  • Вино сухе біле – 750 мл,
  • Аніс / бадьян – 10 зірочок,
  • Насіння фенхелю – 1 ст. л.,
  • Лимон - 1 шт.,
  • Лист лайма – 5-6 шт.,
  • Ананас – 250 г,
  • М'ята – 2-3 гілочки,
  • Вода питна – 250 мл.

Лікарка дала рецепт незвичайного напою на Новий рік: гості будуть у захватіГості будуть в захваті (фото: pexels.com)

Приготування:

  1. Ананас зарум'янити в духовці під грилем, перекласти в сотейник, залити склянкою води (250 мл), збити блендером, довести до кипіння, додати лист лайма, насіння фенхелю і аніс.
  2. Томити на слабкому вогні під кришкою протягом 15-20 хвилин, на межі закіпання. Періодично помішувати.
  3. У каструлі для глінтвейну об'єднати ананасове пюре і вино, перемішати і довести до кипіння, зняти з вогню і дати настоятися під кришкою протягом 10-15 хвилин.
  4. Лимон нарізати тонкими слайсами, перекласти в графин (термос) для глінтвейну, додати м'яту, залити гаряче вино (якщо вас бентежить каламутність, можна процідити через сито, але частина смаку буде втрачена).

Веселих свят!