Така різна горіхова паста: що треба знати ласунам, які худнуть
Диетолг розповіла все про арахісову пасту
Арахісові і горіхові пасти набувають все більшу популярність серед споживачів. З ними можна легко зробити бутерброд і вони дарують швидке відчуття ситості, але варто чи вживати їх вживати тим, хто худне і в якій кількості, про це розповіла дієтолог Ольга Усенко.
Якщо ви правильно розподіляєте продукти у своєму раціоні, то ви можете спокійно щодня є 20-30 гр горіхів. Але іноді набридає і хочеться різноманітності, тоді нам на допомогу приходять горіхові пасти або арахісова паста.
⠀
Як і з чим їсти пасти? Пасти це відмінна заміна горіхів і насіння. Їх рівноцінна норма горіхам приблизно 2-3 чайні ложки. Пасти можна поєднувати з вівсянкою і з сиром на сніданок, з фруктами та сухофруктами на перекус.
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
При виборі пасти звертайте увагу на склад. Там не повинно було цукру, меду і ще якихось варіантів підсолоджувачів.
⠀
Перед вживанням пасти обов'язково її перемішуйте, зверху може збиратися масло. І пам'ятайте, різноманітність різноманітністю, але немає нічого краще цілісної їжі.
Також дієтолог поділилася власним рецептом простого засолу червоної риби, яку може приготувати кожен в домашніх умовах.
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Слабосолона сьомга:
- 1000 гр риби
- 2,5-3 ст ложки морської солі
- 1,5 ст ложки цукру
Змішуємо цукор і сіль, обмазуємо рибу з усіх боків і выдправляємо в холодильник на 24 години, після цього дістаємо і виливаємо рідина, яка утворилася всередині ємності. Риба готова. Можна залишити один шматочок, а іншу частину розфасувати в окремі ємності/пакети і покласти в морозилку.
Нагадаємо, що раніше дієтолог Лора Філіппова розповіла, які вуглеводи варто їсти при правильному харчуванні.