Перець а-ля Прованс: мінімум зусиль і калорій
Асмік Гаспарян поділилася простим сезонним рецептом
Сезон болгарського перцю ще продовжує балувати хазяєчок. Упускати цю можливість не можна, адже болгарський перець — чемпіон серед овочів за вмістом вітаміну С (дуже актуально перед настанням холодів).
При цьому перець може служити не тільки доповненням до салату, а й повноцінною стравою, скажімо, на сніданок. Одним з таких дуже простих і корисних рецептів поділилася переможниця 6-го сезону кулінарного шоу МастерШеф Асмік Гаспарян.
Кулінар Асмік Гаспарян
Фарширований перець а-ля Прованс — інгредієнти:
- 1 болгарський перець
- 150 г вершкового сиру або некислого домашнього сиру
- пучок трав: м'ята, чебрець, базилік, естрагон, петрушка,
- сіль, чорний перець за смаком
Спосіб приготування:
- Перець слід бланшувати 3-5 хвилин (обробка парою або окропом, щоб тверда шкірка легко знімалася).
- Перець очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину з насінням.
- Зелень подрібнити і злегка збити з сиром.
- Викласти начинку в половинки перцю.
- Вуаля — легкий і корисний сніданок або доповнення до основної страви готове!
Нагадаємо, раніше ми писали, як у домашніх умовах приготувати домашній зефір — смачний і корисний, як в дитинстві.
Цікаво, що до цього українці перерахували інгредієнти, без яких борщ — не борщ. Підказка: третина опитаних серед обов'язкових інгредієнтів українського борщу назвали квасолю.
10 цікавих фактів про кабачки