ua en ru

Перець а-ля Прованс: мінімум зусиль і калорій

Перець а-ля Прованс: мінімум зусиль і калорій Перець а-ля Прованс (фото: Асмік Гаспарян)

Асмік Гаспарян поділилася простим сезонним рецептом

Сезон болгарського перцю ще продовжує балувати хазяєчок. Упускати цю можливість не можна, адже болгарський перець — чемпіон серед овочів за вмістом вітаміну С (дуже актуально перед настанням холодів).

При цьому перець може служити не тільки доповненням до салату, а й повноцінною стравою, скажімо, на сніданок. Одним з таких дуже простих і корисних рецептів поділилася переможниця 6-го сезону кулінарного шоу МастерШеф Асмік Гаспарян.

Асмік Гаспарян

Кулінар Асмік Гаспарян

Фарширований перець а-ля Прованс — інгредієнти:

  • 1 болгарський перець
  • 150 г вершкового сиру або некислого домашнього сиру
  • пучок трав: м'ята, чебрець, базилік, естрагон, петрушка,
  • сіль, чорний перець за смаком

Рецепт від Асмік Гаспарян

Спосіб приготування:

  1. Перець слід бланшувати 3-5 хвилин (обробка парою або окропом, щоб тверда шкірка легко знімалася).
  2. Перець очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину з насінням.
  3. Зелень подрібнити і злегка збити з сиром.
  4. Викласти начинку в половинки перцю.
  5. Вуаля — легкий і корисний сніданок або доповнення до основної страви готове!

Перець а-ля Прованс

Нагадаємо, раніше ми писали, як у домашніх умовах приготувати домашній зефір — смачний і корисний, як в дитинстві.

Цікаво, що до цього українці перерахували інгредієнти, без яких борщ — не борщ. Підказка: третина опитаних серед обов'язкових інгредієнтів українського борщу назвали квасолю.

10 цікавих фактів про кабачки