"Павиний хвіст": як подати баклажан, щоб гості "ахнули"

"Павиний хвіст": як подати баклажан, щоб гості "ахнули"
Баклажани (фото: pixabayLarisa-K)

Ця закуска може служити повноцінною стравою, скажімо, до сніданку

"Синенький" баклажан — один з найпопулярніших і улюблених сезонних продуктів осені. При цьому на Сході баклажан називають "овочем довголіття", адже мікроелементи в ньому сприяють хорошій роботи кровоносної системи і серця.

Більш того, баклажан — незамінний овоч в раціоні людей, які хочуть схуднути і стежать за своєю фігурою. У 100 грамах "синього" овоча міститься всього 28 калорій.

А приготувати з баклажанів можна не тільки овочеве рагу. Оригінально приготований цей овоч буде смачною закускою до обіднього столу.

LITE ділиться простим рецептом закуски з баклажана — "хвіст павича". Відео приготування поділилася блогер Христина Русинович.

На тему: Наситить і не зіпсує фігуру: Аніта Луценко поділилася рецептом легкого скрамбла з овочами.

Як приготувати просту закуску з баклажанів (відео: instagram.com/_kristina_russinovich_)

Закуска "Павиний хвіст", інгредієнти:

  • Баклажани
  • Шинка
  • Сир
  • Помідори
  • Часник
  • Сіль
  • Рослинне масло

Приготування закуски з баклажанів:

  1. Для початку вам потрібно вибрати відповідні для страви баклажани. Занадто великі брати не потрібно, так як вони незручні для готування. Коли плоди обрані, гарненько промийте їх у воді, дайте висохнути, після чого починайте розрізати уздовж. Розмір часточок повинен бути близько одного сантиметра. Не доходячи 2 см до кінця баклажана, виймайте ніж і не дорізайте до кінця.
  2. Тепер змастіть баклажан сіллю і часником. Візьміть сир, помідор і шинку і наріжте шматочками, щоб вони помістилися на часточки баклажана. Сир занадто тонко не нарізайте, інакше він швидко розплавиться і не дасть баклажанові пропектися, як слід.
  3. На деко, застелене папером для випікання, викладіть баклажани і розправте його часточки так, щоб вийшло віяло. Збризніть рослинним маслом. Відправляємо в духовку при 180 гр. на 30-40 хвилин.
  4. Можна подавати як в гарячому, так і у вже охолодженому вигляді.

Нагадаємо, раніше LITE поділився простим рецептом з ще одного сезонного продукту — Перець а-ля Прованс: мінімум зусиль і калорій.

Також зверніть увагу на корисні поради у приготуванні домашнього зефіру зі смаком, як в дитинстві.

Відео: РБК-Україна

On Top
Продовжуючи переглядати www.rbc.ua, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся з Політикою конфіденційності
Пропустити Погоджуюся