ua en ru

Ніжна паска з прянощами: простий рецепт від знаменитого телекухаря

Ніжна паска з прянощами: простий рецепт від знаменитого телекухаря Шеф-кухар дав смачний рецепт паски (колаж: Lite)

24 квітня в Україні святкуватимуть Великдень. Неможливо уявити його без ніжної паски. Навіть під час війни українці випікатимуть цю ніжну здобу.

Рецептів паски безліч. Проте в нинішніх умовах не в кожному магазині можна знайти продукти для приготування пишної здоби.

Пропонуємо вам спекти ароматну паску з прянощами з мінімуму інгредієнтів, які легко відшукати в магазині та навіть на власній кухні, за рецептом експерта реаліті Нового каналу "На ножах" і "Пекельної кухні" Алекса Якутова.

Інгредієнти для опари

  • молоко - 100 мл
  • борошно - 120 г
  • дріжджі пресовані - 20 г

Інгредієнти для тіста

  • цукор - 70 г
  • сіль - 5 г
  • яйця - 150 г (приблизно три штуки, не дрібних)
  • борошно - 350 г
  • пряна суміш - 2 г (можна будь-які спеції за смаком: кориця, гвоздика, аніс, кардамон, можна взяти суміш для глінтвейну).
  • цукати апельсинів - 50 г
  • родзинки - 90 г (цукати та родзинки можна замінити тими сухофруктами, які у вас є)
  • масло або маргарин - 50 г

Приготування паски

Для початку потрібно приготувати опару. Для цього змішуємо молоко, борошно та дріжджі. Лишаємо на дві години.

Замішуємо туге тісто. Використовуємо опару та інші інгредієнти, крім масла та цукатів з родзинками.

Коли тісто стане однорідним, додаємо масло. Замішуємо до еластичності.

Останніми додаємо цукати та сухофрукти.

Залишаємо тісто на годину. Потім робимо обминку та ще лишаємо ще на годину - підходити.

Розділяємо тісто на частини, кладемо у паперові форми. Даємо підійти. Пасочки виростуть вдвічі.

Випікаємо при 180 градусах до готовності. Готовність перевіряємо шпажкою - коли тісто не буде до неї прилипати, можна витягати пасочку.