ua en ru

Меню для ясного розуму: експерт розповіла про вплив продуктів на мозкову активність

Меню для ясного розуму: експерт розповіла про вплив продуктів на мозкову активність Ілюстративне фото (www.pexels.com)

Експерт перерахувала продукти, що знижують розумову активність

Всім відомо, що правильне харчування здатне творити дива – з допомогою здорового меню можна привести в порядок роботу всього організму, зміцнити імунітет, грамотно підібравши продукти, завжди залишатися енергійними і зберегти молодість надовго. Крім того, приємним бонусом буде хороша пам'ять і світлий розум, що важливо не тільки для школярів і студентів, а і для людей будь-якого віку! Нутриціолог Олена Кален в Instagram розповіла про продукти для мозкової активності і перерахувала страви, здатні її знизити.

Мало хто знає, що споживання деяких продуктів не тільки погіршує роботу мозку, але і може привести до депресії і сприяти розвитку старечої деменції.

Знежирені продукти. Наш мозок на 70% складається з жирової тканини. Якщо повністю виключити жири з раціону, з'явиться ризик розвитку психо-емоційної втоми, агресивності і швидкої стомлюваності.

Меню для ясного розуму: експерт розповіла про вплив продуктів на мозкову активність

Ілюстративне фото (www.pexels.com)

  • Топ-20 продуктів, які продовжать молодість: корисний список нутрициолога

Чим замінити. За рахунок ліпідів організм засвоює жиророзчинні вітаміни, які впливають на роботу мозку, тому їх не можна повністю виключити з раціону або замінити. Вибирайте продукти, багаті корисними жирами: червону рибу, горіхи, авокадо, яйця.

Чіпси і сухарики. З-за високого вмісту транс-жирів подібні продукти надають згубний вплив на увагу і пам'ять. Їх постійне вживання призводить до зниження працездатності, уповільнює метаболізм і сприяє передчасному старінню клітин.

Меню для ясного розуму: експерт розповіла про вплив продуктів на мозкову активність
Ілюстративне фото (www.pexels.com)

Чим замінити. Рекомендую віддати перевагу хлібцям і хлібі з висівками. В них міститься клітковина і повний набір мікроелементів, необхідний для нормальної роботи мозку.

Нагадаємо, що раніше дієтолог Альбіна Комісарова розповіла, як подолати "цукрову" залежність.