ua en ru

Холодний огірковий суп: оригінальний смак і мінімум калорій

Холодний огірковий суп: оригінальний смак і мінімум калорій Ілюстративне фото

Переможниця шостого сезону кулінарного шоу МастерШеф Асмік Гаспарян поділилася швидким рецептом

Асмік Гаспарян відома багатьом своїм винятковим талантом в кулінарії. Переможниця проекту МастерШеф славиться оригінальністю в приготуванні страв. І в цей раз вона запропонувала досить незвичайний рецепт для української кухні. Гасмик розповіла, як приготувати смачний холодний огірковий суп.

Холодний огірковий суп: оригінальний смак і мінімум калорій

Інгредієнти:

150 г огірків,
100 мг вершків,
1 лимон,
3 листочки м'яти,
3 пера цибулі,
10-15 кубиків льоду,
редис і зелень для прикраси

Спосіб приготування:

1.Огірки вимити і почистити. Якщо шкірка досить тонка і не гірчить, її можна не зрізати. Нарізати огірки брусочками. Зелень вимити і дрібно нарізати. Лід подрібнити в блендері за допомогою спеціальної насадки.

2.Додати в блендер з льодом огірки і зелень, знову збити. Влити вершки і сік одного лимона, посолити за смаком і знову збити. Перед подачею прикрасити скибочками огірка і редиски. Страва виходить дуже смачною і дієтичною, на 1 порцію 154 калорії. Замість вершків можна використовувати натуральний йогурт або кефір.

Раніше ми писали про те, що українці назвали інгредієнти, без яких борщ - не борщ.

Рекомендуємо до перегляду:

Відео: РБК-Україна