Експерт назвала 5 основних причин тяги до солодкого
Ілюстративне фото (pexels.com)
Нутриціолог розповіла, чому нам так хочеться солодкого і що з цим робити
Ось поїли ви ситний сніданок або обід, а чогось не вистачає. Так хочеться завершити трапезу десертом з шоколадом з цукром, вершками з цукром і цукровою пудрою. Або час обіду, але щось морочитися не хочеться. Куплю шоколадний батончик! Там горіхи, а Свєта говорила, що вони корисні. І сили з'явилися, і їсти не сильно хочеться, і настрій піднявся. Нутриціолог Світлана Нікітчук розповіла, що робить солодке з нашим організмом і чому ми так хочемо.
Топ-5 причин тяги до солодкого:
⠀
1. Кандида. Порушення мікрофлори кишечника може призвести до розвитку грибка роду Кандида. Він живиться простими цукрами, і виділяє особливі речовини, які розвивають тягу до нього.
⠀
Можна здати аналізи на грибок. Але для початку перевірте 4 пункту інших.
⠀
2 Смак. Коли ми відчуваємо солодкий смак, мозок отримує сигнал на вироблення ендорфіну - гормону щастя, який, до речі, може притупити стрес. В результаті з'являється цукрова залежність, яка за оцінками фахівців в 8 разів сильніше від кокаїну.
⠀
Знаходьте задоволення у творчості, спілкуванні, спорті. Перейдіть на корисні солодощі.
⠀
3. Вода. Прості вуглеводи затримують воду в організмі. І якщо мало пити води, то організм буде вимагати цукру.

Ілюстративне фото (pexels.com)
- Топ-7 хитрощів в допомогу тим, котрі худнуть: шпаргалка від дієтолога
4. Втрата чутливості до смаку. Таке буває при закладеності носа, але частіше, коли ми їмо занадто гостру, солону їжу.
⠀
Спробуйте обійтися мінімальною кількістю спецій 2-3 тижні. І ви відчує якими солодкими можуть бути яблука, і навіть вода.
⠀
5. Голод. Якщо прийом їжі збалансований і ми спокійно розмірено їмо, то відчуття насичення приходить рівномірно. І до кінця трапези солодкого не хочеться - ситі. Якщо є дисбаланс білків, жирів і вуглеводів - ми просто не наїдаємося навіть великою порцією, і "догоняемся" солодким.

Ілюстративне фото (pexels.com)
Нагадаємо, що раніше дієтолог Ольга Безугла розповіла про незаперечну користь жирів.