ua en ru

Кубок України: Анонс чвертьфінальних матчів

Автор: RBC.UA
Розіграш Кубка України поновлюється. У середу, 17 квітня, визначиться четвірка кращих кубкових бійців сезону 2012/2013 років.

Розіграш Кубка України поновлюється. У середу, 17 квітня, визначиться четвірка кращих кубкових бійців сезону 2012/2013 років.

Кримське дербі відкриє програму чвертьфіналів. Воно вперше пройде у Севастополі, адже у Прем'єр-лізі сезону 2010/2011 рр. обидві зустрічі відбулись у Сімферополі і принесли мінімальні перемоги більш досвідченій "Таврії". Зараз реконструкція СК "Севастополь" давно вже завершена, а господар поля у цій парі був визначений автоматично. Незважаючи на представництво різних ліг, свої козирі матимуть і підопічні Олега Кононова. Вони посідають перше місце у Першій лізі, випереджаючи за втраченими очками третю команду ("Олександрія") на 11 очок, тобто близькі до підвищення у класі. Навесні "Севастополь" виграв усі три зіграні поєдинки, два з яких з "великим" рахунком. "Таврія" зараз переживає помітну кризу, виступаючи нестабільно.

Читайте також: "Металіст" повернув собі друге місце, "Говерла" виграла другий матч поспіль, а "Металург" у Києві переграв "Арсенал"

У Луцьку відбудеться своєрідне продовження недавнього поєдинку Чемпіонату України, в якому "Волинь" заробила єдине очко у 6-ти весняних іграх, досягнувши нічиєї 1:1. Останній кубковий матч між ними відбувався 3 роки тому - також на стадії чвертьфіналу. Тоді "Волинь" у ранзі першолігової команди виявилась сильнішою у додатковий час (3:2). Традиції "Дніпра" у кубкових змаганнях сильними назвати не можна. До того ж головним завданням для дніпропетровців зараз є боротьба за друге місце у Прем'єр-лізі. Однак принциповість суперництва, закладена у згаданому матчі 22-го туру, є додатковою інтригою.

"Карпати" провели чи найкращий поєдинок у весняній частині сезону саме проти "Шахтаря". Було то у Львові, а "гірники" тоді у непростій суперечці виграли 2:1. При тому, що донеччани практично забронювали собі черговий комплект золотих нагород, на кінець сезону головним стимулом може стати саме завоювання ще одного трофею - Кубка України. У зв'язку із цим не варто очікувати від Мірчі Луческу серйозної ротації складу. Ніколай Костов, навпаки, головним чином сьогодні збентежений 14-м місцем у регулярних змаганнях. До того ж у Донецьку він не зможе розраховувати, зокрема, на Семіра Штіліча, який був кращим у грі проти "Динамо" відтоді, як вийшов на заміну.

Коли відбувалось жеребкування даної стадії турніру, більшість спеціалістів спрогнозували, що одним з вирішальних факторів може стати власне поле "Арсенала". Однак за зиму "каноніри" втратили весь основний склад, і зараз більше шансів на вихід до півфіналу у "Чорноморця". До того ж останні невдачі одеситів у Чемпіонаті України примусять гостей згадати про власні амбіції. Оскільки перед підопічними Романа Григорчука стоїть завдання потрапити до Ліги Європи УЄФА, а 5 місце опинилось під загрозою, немає сумнівів, що на кубкову зустріч будуть покладені великі сподівання. Додамо, що у цьому році суперники ще між собою не грали: вони у 30-му турі завершуватимуть сезон 2012/2013 рр.

17.04. 16:30
"Севастополь" - "Таврія"
Севастополь, стадіон СК "Севастополь"
Телетрансляція: Футбол

17:30
"Волинь" - "Дніпро"
Луцьк, стадіон "Авангард"
Телетрансляція: 2+2

19:00
"Шахтар" - "Карпати"
Донецьк, стадіон "Донбас Арена"
Телетрансляція: Футбол

20:00
"Арсенал" - "Чорноморець"
Київ, стадіон "Динамо" ім. Лобановського
Телетрансляція: "2+2"