ua en ru

У зоні АТО з ночі бойовики 27 разів обстріляли українські війська, - штаб

У зоні АТО з ночі бойовики 27 разів обстріляли українські війська, - штаб Фото: боевики

Бойовики продовжують порушувати режим тиші

Сьогодні, 27 квітня 2015 р., у зоні проведення антитерористичної операції (АТО) з опівночі до 18:00 відбулося 27 обстрілів позицій українських військ. Про це повідомляє прес-центр АТО у Facebook.

"На Донеччині ворог не припиняв застосовувати міномети калібру 120 міліметрів і артилерію калібру 122 міліметри, чим грубо порушував Мінські домовленості. Мінометному вогню були піддані наші позиції неподалік населених пунктів Невельське, Широкине, Авдіївка, Опитне, Піски та Сокільники, а вогню із 122-х міліметрових гармат - поблизу Авдіївки та Опитного. Також в ході збройних провокацій неподалік населених пунктів Лозове, Авдіївка, Опитне, Невельське, Чермалик та Широкине ворог застосовував міномети калібру 82 міліметри, танк, зенітну установку, автоматичні гранатомети, протитанкові керовані ракети, стрілецьку і снайперську зброю. На Луганщині противник тричі відкривав вогонь із автоматичних гранатометів по опорному пункту сил АТО неподалік Сокільників", - йдеться в повідомленні.

Зазначається також, що незаконні збройні формування з 14:00 до 14:30 і з 15:50 до 16:20 вели вогонь по населеному пункту Чермалик Волноваського району Донецької області із мінометів калібру 82 міліметри. Крім того, на Донеччині, переважно неподалік Маріуполя, українські підрозділи зафіксували 8 прольотів безпілотників противника.

Нагадаємо, у зоні АТО за добу зафіксовано політ 21 безпілотника.