ua en ru

У зоні АТО найбільш складна обстановка в напрямку Донецька, - АПУ

У зоні АТО найбільш складна обстановка в напрямку Донецька, - АПУ Фото: полковник Андрій Лисенко

Бойовики ведуть щільний вогонь зі 120 мм мінометів і 122 мм гармат не тільки по військових

У зоні антитерористичної операції (АТО) найскладнішою ситуація залишається на Донецькому напрямку. Про це сьогодні в ході брифінгу заявив спікер Адміністрації Президента України з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"На Донецькому напрямку обстановка залишається найскладнішою. ​​Відновилися бойові дії в районі аеропорту. Противник веде там щільний вогонь з 120 мм мінометів і 122 мм гармат. Також неспокійно в Мар'їнці та у прилеглих територіях, зокрема, наші позиції в селищі Березове Мар'їнського району на протяг півгодини обстрілювалися з реактивних установок залпового вогню "Град".

Водночас, за його словами, бойовики ведуть вогонь не тільки по військових.
"Вчора з ранку зі 120 мм мінометів був обстріл селище Гранітне. В околицях Горлівки вчора ввечері сталася перестрілка стрілецької зброї і гранатометів біля селища Кірово", - розповів Лисенко.

На Маріупольському напрямку єдиним місцем бойових дій залишається селище Широкине. "Активність бойовиків значно збільшилася вчора у другій половині дня, в результаті чого сили АТО були змушені відкривати вогонь у відповідь", - зазначив спікер АПУ.

У той же час, за словами Лисенка, фактів застосування важкого озброєння з боку противника на цьому рубежі оборони не зафіксовано.

"На Луганському напрямку ситуація дещо стабілізувалася. Там активність ворога знизилася. Бойові дії на цьому секторі оборони велися в районі н.п. Золоте, Трьохізбенка, м. Щастя і смт Станиця Луганська. Противник вів вогонь там переважно із гранатометів, і, завдяки ефективній обороні та ведення вогню у відповідь, втрат у лавах сил АТО на цій ділянці не було", - повідомив Лисенко.

Нагадаємо, в зоні АТО за добу зафіксовано 4 безпілотники.