ua en ru

Жебрівський виключив відкриття нових пунктів пропуску у АТО при обстріл бойовиків

Жебрівський виключив відкриття нових пунктів пропуску у АТО при обстріл бойовиків Фото: Павло Жебрівський

Бойовики за останні дні посилили обстріл пунктів пропуску

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський виключив можливість відкриття нових пунктів пропуску на лінії розмежування, якщо обстріл бойовиків будуть продовжаться. Про це йдеться в повідомленні прес-служби обладміністрації.

"Ще два дні тому оглядав місце можливого розміщення додаткового КПВВ в артемівському напрямку. Однак після інтенсифікації обстрілу на лінії розмежування дане питання знімається з порядку денного. Поки бойовики не перестануть стріляти, говорити про відкриття нових пунктів не доводиться", - підкреслив Жебрівський.

За інформацією губернатора, протягом останніх двох діб з боку тимчасово окупованій території посилилися обстріл саме пунктів пропуску, а також об'єктів інфраструктури.

"У Гранітному розбили трансформаторну підстанцію, сьогодні мешканці селища залишилися без електропостачання. На жаль, у бойовиків сьогодні на руках інформація про розташування об'єктів, що впливають на життєдіяльність населених пунктів, а також точки перетину. Луплять прицільно в основному за ним", - повідомив Жебрівський.

На сьогодні в Донецькій області діють 4 контрольні пункти в'їзду-виїзду. Щодоби прикордонники оформляють понад 17 тисяч осіб, які перетинають лінію розмежування в обох напрямках. КПВВ "Гнутово" і "Новотроїцьке" працюють в оперативному режимі. Більше навантаження припадає на пункти "Погоди" і "Георгіївка", де інтенсивний пасажиропотік призводить до утворення черг.

Нагадаємо, сьогодні Держприкордонслужба повідомляла, що спільно з Донецькою військово-цивільної адміністрацією, Штабом антитерористичної операції і Антитерористичного центру опрацьовується можливість відкриття додаткових контрольних пунктів на лінії розмежування.

Зазначимо, голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука може закрити єдиний в області пункт пропуску в Станиці Луганській у відповідь на провокації з боку бойовиків.