ua en ru

Запит на екстрадицію Фірташа в США є політично вмотивованим, - юрист

Запит на екстрадицію Фірташа в США є політично вмотивованим, - юрист Фото: Дмитро Фірташ

Торішній арешт українського бізнесмена Дмитра Фірташа у Відні є спробою США виключити його з активного життя в Україні як людину, що має значні бізнес-інтереси і значний вплив на події в країні. Така позиція адвокатів Фірташа була проаналізована в матеріалі, підготовленому виданням The New York Times.

На думку американських журналістів, при цьому офіційна позиція США буде полягати у запереченні будь-яких політичних мотивів, що викликали запит на екстрадицію українського бізнесмена.

Видання наводить слова юриста Ральфа Исенеггера, одного з захисників Фірташа: "У нас дійсно сильна лінія захисту. Ми доведемо, що запит на екстрадицію є прямим порушенням процедури з боку США, а також однозначно є політично вмотивованим".

Також на правах анонімності юристи повідомили, що рішення про затримання Фірташа було прийняте Державним департаментом США ще в 2006 р. і було пов'язане з намаганням вплинути на поставки газу в Україну, але звинувачення у причетності до корупційного скандалу в Індії стали єдиною за багато років зачіпкою для того, щоб спробувати залучити українського бізнесмена до відповідальності.

Нагадаємо, справа про можливу екстрадицію Дмитра Фірташа в Сполучені Штати в ці хвилини розглядається у Відні.

Запит на екстрадицію Фірташа в США є політично вмотивованим, - юрист

Запит на екстрадицію Фірташа в США є політично вмотивованим, - юрист