ua en ru

Законопроект про зняття депутатської недоторканності направлений у Венеційську комісію, - Гройсман

Законопроект про зняття депутатської недоторканності направлений у Венеційську комісію, - Гройсман Голова Верховної Ради Володимир Гройсман

Законопроект про внесення змін до Конституції України щодо скасування депутатської недоторканності відправлений у Венеційську комісію для врахування європейського досвіду. Про це сьогодні на прес-конференції заявив голова Верховної Ради Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

виконав завдання, яке покладено на мене як на голову Верховної Ради. Цей закон буде внесений до залу українського парламенту, і ми будемо його голосувати. Я знаю настрій багатьох народних депутатів, які підтримують цей законопроект. Хочу зазначити, чому він відправлений сьогодні у Венеційську комісію - для того, щоб врахувати європейський досвід щодо самої недоторканості, і чому вересень - тому що зміни до Конституції мають відбуватися по прийняттю рішень на різних сесіях і одна сесія має завершитись у липні, а нова відбутися у вересні, тому є різниця", - сказав Гройсман.

Він зазначив, що цей законопроект остаточно буде ухвалений у вересні 2015 р.
"Я переконаний, що ми встигнемо до закриття цієї сесії прийняти остаточну редакцію і перенести її на затвердження вересень місяць, коли буде відкрита нова сесія", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, 5 лютого 2015 р. Рада направила у Конституційний суд законопроект про зняття недоторканності з нардепів та суддів. За відповідне законопроект № 1776 проголосували 365 нардепів з 226 мінімально необхідних.