ua en ru

Закон про місцевий референдум мають зареєструвати у Раді у квітні, - Стефанчук

Закон про місцевий референдум мають зареєструвати у Раді у квітні, - Стефанчук Фото: Руслан Стефанчук (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: Юлия Струк

Перший заступник глави Верховної ради Руслан Стефанчук заявив, що законопроект про місцевий референдум мають зареєструвати у парламенті у квітні. Зараз документ перебуває на публічному обговоренні.

До 11 квітня включно законопроект про місцевий референдум перебуває на публічному обговоренні. Далі проект закону буде доопрацьований за результатами всеукраїнського обговорення та зареєстрований у Верховній раді.

Також планується направити законопроект про місцевий референдум до Венеціанської комісії з метою отримання висновку, який треба буде аналізувати й імплементувати в текст проекту.

"Планом законопроектної роботи Верховної ради на 2021 рік визначено, що законопроект про місцевий референдум має бути зареєстрований у квітні. Сподіваюсь, що ці терміни будуть дотримані. Однак ми дбаємо про якість, а не про швидкість прийняття", - зазначив Стефанчук.

За його словами, законопроекти про всеукраїнський та місцевий референдуми є пріоритетними, тому що вони встановлюють стандарти прямої демократії, на їх базі будуть розроблятися інші законопроекти щодо народовладдя.