ua en ru

У Закарпатській області в кафе затримали угорця з гранатами

У Закарпатській області в кафе затримали угорця з гранатами Фото: поліцейські вилучили дві гранати у відвідувача кафе в Берегово

Громадянин Угорщини відмовився пояснити, чому прийшов у кафе з бойовими гранатами в кишені

В одному з кафе Берегово Закарпатської області вчора, 26 листопада 2015 року, правоохоронці затримали громадянина Угорщини з двома бойовими гранатами РГД-5 і Ф-1. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ НП України в Закарпатській області.

"26 листопада в Берегівський відділу поліції надійшло повідомлення від невідомої особи про те, що в місцевому кафе знаходиться чоловік років 30-35, і в його сумці може бути граната", - йдеться в повідомленні.

Слідчо-оперативна група миттєво виїхала на місце події.

"Правоохоронці зреагували блискавично. Хлопець навіть не встиг насолодитися замовленим кухлем пива", - розповіли в поліції.

Під час огляду в кишені куртки у відвідувача кафе поліцейські знайшли дві бойові гранати РГД-5 і Ф-1.

Як з'ясувалося, 33-річний чоловік є громадянином Угорщини, має посвідку на проживання в Україні. Звідки взяв гранати і як планував їх використовувати, чоловік відмовився пояснювати. Сьогодні, 27 листопада 2015 року, суд має обрати йому запобіжний захід.

У Закарпатській області в кафе затримали угорця з гранатами

Фото: в кафе затримали громадянина Угорщини з гранатами

Поліція почала за даним фактом кримінальну виробництво за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Громадянину Угорщини загрожує позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

Нагадаємо, раніше в Києві 35-річний чоловік намагався пронести гранату на борт літака в ручній поклажі.