ua en ru

Затримано двох екс-бійців "чорної роти Беркута", - Аваков

Міністерство внутрішніх справ і Генеральна прокуратура сьогодні затримали двох бійців так званої "чорної роти" колишнього спецпідрозділу "Беркут". Про це з посиланням на главу МВС Арсена Авакова повідомили у прес-службі міністерства.

За словами Авакова, в ході реалізації оперативної інформації слідчими органами проведено 18 обшуків стосовно 20 колишніх співробітників екс- "Беркута". "Під час обшуків вилучено речові докази, які безпосередньо мають відношення за фактом пред'явленої підозри у вчиненні злочину", - зазначив він.

Також Аваков повідомив, що в найближчі години буде оголошено про обгрунтовану підозру ще 18 екс-беркутівцям, які ховаються і бдуть оголошені в розшук.

За словами глави МВС, обидва затриманих бійця, як і 18 розшукуваних, були бійцями так званої "чорної роти Беркута". 20 лютого минулого року вони отримали злочинний наказ від тодішнього міністра МВС Захарченка застосувати вогнепальну зброю проти мирних учасників Євромайдану і стріляли в людей.

"Слідство по крупицях відновлює картину цього трагічного дня. Так, істину встановити не просто, і багато в бігах - але, так буде не завжди - відплата буде невідворотним - крок за кроком - але покарані будуть усі, від Януковича-Захарченка до того, хто "виконував" наказ і нелюдяно натискав на гашетку по мирних людям ", - наголосив Аваков.

Нагадаємо, сьогодні Апеляційний суд м.Києва переніс на 24 лютого на 16:00 засідання за визначенням територіальної підсудності кримінального провадження за обвинуваченням колишніх бійців спецпідрозділу МВС "Беркут" Павла Аброськіна та Сергія Зінченка, які звинувачуються в розстрілі активістів 39 активістів Євромайдану.