ua en ru

Вибух житлового будинку в Києві: що відомо

Вибух житлового будинку в Києві: що відомо Фото: підірваний будинок на Позняках (Віталій Носач, РБК-Україна)

Рятувальники евакуювали кілька десятків постраждалих, є жертви

Вибух в Києві стався вранці 21 червня в одній з багатоповерхівок на Позняках. В результаті обрушилося декілька поверхів житлового будинку. Під завалами знаходяться кілька людей, на місці працюють бригади рятувальників. Всі подробиці - на РБК-Україна.

Дані про жертви

На місці вибуху в дев'ятиповерховому будинку за адресою вул. Соломії Крушильницької, 1/5 проводиться евакуація службами ДСНС. Рятувальникам вдалося евакуювати 23 людини і деблокувати трьох постраждалих. Офіційно в будинку мешкають 125 людей.

Станом на 11:00, стало відомо про першу жертву вибуху. У прес-службі ДСНС повідомили, що тіло однієї людини витягли з-під проваленим плити. Попередньо, загинула пенсіонерка, власниця квартири, де стався вибух

О 18:00 рятувальники підтвердили інформацію про другу жертву вибуху. На шостому поверсі виявили тіло жінки, 1975 року народження. Станом на 20:00 під завалами виявили тіло третьої жертви - це чоловік.

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, серед постраждалих від вибуху працівники "Укрзалізниці". Потерпілих залізничників разом з їх родинами розмістять в готельному фонді "Укрзалізниці".

Фото: місце події (dsns.gov.ua)

Причина вибуху

За попередніми даними Держслужби з надзвичайних ситуацій, обвалення перекриттів житлового будинку сталося в результаті вибуху газоповітряної суміші без подальшого загоряння. Вибухова хвиля зруйнувала перекриття з 4-го по 8-й поверхи будинку. В результаті утворився стовп диму і пилу.

За словами місцевих жителів, 17 червня в будинку проводилася перевірка приладів газового обліку. У всіх мешканців зняли лічильники, а в квартирах відчувався запах газу.

Прямо сейчас произошёл взрыв газа на проспекте Григоренко. Повреждено несколько этажей. Информация о количестве пострадавших и обстоятельствах происшествия уточняется. На место срочно выехали все службы.

Опубліковано Киев Оперативный Неділя, 21 червня 2020 р.

Ліквідація завалів триває

До ліквідації наслідків вибуху на Позняках залучені мобільна оперативна бригада ДСНС і співробітники Національної поліції.

Організовано оперативний штаб з ліквідації надзвичайної події. До евакуації залучити 15 одиниць техніки та 75 рятувальників.

Рятувальники будуть цілодобово вести роботи з розбору завалів та пошуку можливих жертв чи постраждалих.

Наразі ведуться пошуки щонайменше трьох людей.

ликвидация последствий

Фото: рятувальники розбирають завали (kyivcity.gov.ua)

Через вибух обмежено рух транспорту

На проспекті Григоренка патрульна поліція тимчасово обмежила рух транспорту, в зв'язку з проведенням ліквідації наслідків вибуху. Також правоохоронці огородили місце події і допомагають рятувальникам евакуювати постраждалих.

Відкрито кримінальне провадження

За фактом вибуху у житловому будинку в Києві відкрито кримінальне провадження. Розслідування ведеться за ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки при поводженні з газом, що призвело до тяжких наслідків, загибелі та травмування людей).

Допомога постраждалим

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Кабінет міністрів планує виділити допомогу мешканцям житлового будинку в Києві, які постраждали від вибуху 21 червня. Він повідомив, що тримає ситуацію на особистому контролі. На місці події перебувають голова МВС Арсен Аваков та керівник ДСНС Микола Чечоткін, від яких надходить інформація про хід рятувальних робіт та розслідування причин вибуху. Як зазначив Шмигаль, попередня версія - вибух газоповітряної суміші, що призвело до руйнування міжповерхових перекриттів 4, 5, 6, 7 поверхів.

У газорозподільчій компанії проводять обшуки

Поліція проводить обшуки у газорозподільчій компанії, яка обслуговувала будинок, де стався вибух. Мешканці розповідають, що перед вибухом відчували запах газу.

Можливе подальше руйнування будівлі

Рятувальники не виключають подальшого руйнування пошкодженої вибухом будівлі. Щоб не допустити обвалу, рятувальники встановлюють розпірки та троси для стабілізації конструкцій будинку.

Триває робота з ліквідації наслідків вибуху у житловому будинку в Дарницькому районі м. Києва

Опубліковано ДСНС України Неділя, 21 червня 2020 р.

Будинок, скоріш за все, знесуть, а мешканців відселять

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що житловий будинок на Позняках в Києві, де 21 червня вранці стався вибух, необхідно розбирати.

Крім того, глава МВС Арсен Аваков сказав, що найближчим часом люди зможуть забрати речі, після чого будинок опечатають.

За словами Кличка, для мешканців постраждалого будинку вже розгорнули наметове містечко. Частину людей планують розмістити в одному зі столичних інтернатів. Решта мешканців вирішила пожити у знайомих та родичів.

Нагадаємо, в ніч на 21 червня пожежа в багатоповерхівці сталася в Кривому Розі, під час евакуації було виявлено тіло хлопчика.