ua en ru

Зустріч з Меркель і Олланд ініціювала українська сторона, - Порошенко

Зустріч з Меркель і Олланд ініціювала українська сторона, - Порошенко Фото: Ангела Меркель, Петро Порошенко і Франсуа Олланд

Україну не влаштовує невиконання бойовиками мінських угод

Берлінський саміт за участю канцлера Німеччини, президентів Франції та України 24 серпня ініційований Україною. Про це на церемонії вручення ключів від нових квартир співробітникам СБУ заявив Президент України Петро Порошенко, передає "112 Україна".

"Саміт за участю канцлера Німеччини Ангели Меркель і Президента Франції Франсуа Олланда в Берліні буде відбуватися за ініціативою української сторони. Порядок денний у нас дуже велика, безумовно, першим пріоритетом є складова безпеки і ситуація. Незважаючи на те, що вчора, позавчора, сьогодні ми бачимо певне, істотне зниження кількості обстрілів, нас, безумовно, не влаштовує невиконання ключових пунктів тих зобов'язань, які взяла на себе російська сторона, це відведення великокаліберної артилерії і важкої техніки", - заявив він.

Нагадаємо, в понеділок, 24 серпня, в Берліні відбудеться тристороння зустріч Президента України Петра Порошенка, федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель і Президента Франції Франсуа Олланда. Лідери країн планують обговорити такі питання: ситуація на Донбасі та стан виконання мінських домовленостей, а також питання реалізації угоди про асоціацію між Україною та ЄС і запровадження безвізового режиму, забезпечення енергетичної безпеки та впровадження реформ в Україні.

"На тлі активних і цілеспрямованих кроків, які здійснює Україна з метою виконання мінських домовленостей в усіх вимірах - політичному, безпековому, гуманітарній та соціально-економічному, спостерігаються свідомі спроби російської сторони торпедувати мирний процес", - зазначив заступник голови Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв.

Відзначається також, що окрему увагу буде приділено посиленню політиці ЄС про невизнання анексії Криму.