ua en ru

Світовий банк погіршив прогноз розвитку економіки РФ в 2016 році

Світовий банк погіршив прогноз розвитку економіки РФ в 2016 році Фото: Світовий банк

Падіння цін на нафту позначиться на показниках російського фінансового ринку і призведе до прискорення інфляції

Світовий банк погіршив прогноз розвитку економіки Російської Федерації (РФ) в 2016 році і очікує, що російський ВВП "впаде" майже на 0,7%. Про це передає Ехо Москви.

Так, зазначається, що падіння цін на нафту позначиться на показниках російського фінансового ринку і призведе до прискорення інфляції.

"Базовий сценарій виходив з очікувань середньорічних цін на 2016-й у 53 долара за барель, тепер ця цифра впала до 49. Збережеться тиск на курс рубля, а більш високі ризики інфляції змусять російський Центробанк посилити грошово-кредитну політику. Знизиться кредитоспроможність підприємців і домашніх господарств країни", - вважає провідний економіст Світового банку по Росії Біргіт Хансл.

Також наголошується, що в 2017 році варто очікувати меншого зростання, він складе не більше 1,3 відсотка ВВП за умови збереження санкції і низьких цін на нафту.

"При цьому ситуація на світових ринках може призвести до подальшого перегляду показників прогнозу", - вважають аналітики.

Зазначимо, раніше президент Російської Федерації Володимир Путін визнав необхідність коригування російського державного бюджету на 2016 рік через падіння цін на нафту.

Напередодні Путін підписав бюджет РФ на 2016 рік з ціною на нафту до 50 доларів за барель.

У свою чергу, міністр фінансів РФ Антон Силуанов заявляв, що низькі ціни на нафту будуть домінувати в 2016 році, а тому Росії слід готуватися до непростих часів.