ua en ru

Світовий банк прогнозує падіння ВВП України у 2015 р. на 7,5%

Світовий банк прогнозує падіння ВВП України у 2015 р. на 7,5% Фото: Світовий банк прогнозує падіння ВВП України

Накопичення основного капіталу скоротиться ще на 15%

Світовий банк прогнозує падіння ВВП України у 2015 р. на 7,5% порівняно з 6,8% у 2014 р., а накопичення основного капіталу скоротиться ще на 15%. Про це повідомила експерт Світового банку Анастасія Головач сьогодні під час презентації нового економічного огляду та макроекономічного прогнозу для України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми вважаємо, що падіння економіки в 2015 р. прискориться і складе 7,5 %, порівняно з 6,8% минулого року. Якщо говорити про сектор економіки, то, на жаль, ми очікуємо, що скорочення буде спостерігатися у всіх секторах, а з точки зору компонентів розподілення ВВП, то через жорстку фіскальну політику, через падіння доходів населення і через необхідність підвищення тарифів на газ та комунальні послуги внутрішнє споживання, яке минулого року скоротилося більш ніж на 7% продовжуватиме скорочуватися у 2015 р. ми буде маємо приблизно на 11%, що є досить значною величиною", - сказала Головач.

"Що стосується накопичення основного капіталу, яке за результатами попереднього року скоротилося більш ніж на 20% і це на жаль, вже не перший рік коли демонструє таке значне падіння, воно теж продовжиться, може дещо меншими темпами. Ми очікуємо приблизно 15%", - додала експерт.

Нагадаємо, НБУ прогнозує зниження ВВП України у 2015 р. до 7,5%.