ua en ru

ВР планує передбачити безкоштовне харчуванням дітей грудного віку з числа переселенців

ВР планує передбачити безкоштовне харчуванням дітей грудного віку з числа переселенців Фото: Верховна Рада України 

Документ з другого разу підтримали 226 парламентарів

Верховна Рада України прийняла за основу законопроект №3459-1 "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей внутрішньо переміщених осіб. Документ з другого разу підтримали 226 парламентарів (спочатку 221 депутат ВР), передає кореспондент РБК-Україна.

Основною метою прийняття законопроекту є посилення соціального захисту внутрішньо переміщених осіб шляхом створення правових умов для забезпечення безкоштовним харчуванням їхніх дітей, які виховуються і навчаються в освітніх закладах, а також забезпечення дитячим харчуванням новонароджених дітей.

Законопроектом пропонується передбачити:

  • забезпечення дитячим харчуванням дітей грудного віку та дітей другого року життя із числа внутрішньо переміщених осіб;
  • забезпечення безкоштовним харчуванням дітей із числа внутрішньо переміщених осіб, які навчаються у дошкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах незалежно від підпорядкування, типів і форм власності.

Нагадаємо, у лютому міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що принцип, за яким забезпечується харчування дітей в навчальних закладах за державний кошт, буде змінений.